Чому мовчить Європа?

У понеділок, 3 лютого, о 18.30 в «Literatur Café» (ІІ поверх КМЦ «Українська книга», пл.Центральна,10) Чернівецький професійний медіа-клуб запрошує медійників поспілкуватися на актуальну тему: «Чому мовчить Європа?»

Зараз вже рідко хто згадує, що формальним приводом масових акцій протесту в Україні стала відмова Віктора Януковича від підписання угоди про асоціацію з ЄС. За короткий термін внутрішньополітичні фактори, підсилені людськими втратами, переважили і наразі українці стоять на Майданах проти свавілля влади в Україні в цілому. В той же час, єврочиновники доволі помірковано (точніше мляво) реагують не перебіг подій, що дає впевненість українській владі в безкарності, призводить до подальшої ескалації напруги. Останні заяви Заходу про можливу фінансову допомогу Україні лише підсилюють ефект «споглядання з боку».

Українці, які є громадянами Європейських держав, влаштовують пікети біля Європейського парламенту, Єврокомісії та інших інституцій ЄС. Однак, європейські бюрократи не поспішають з реакцією. В одній з розповсюджених пікетувальниками листівок звучить конкретне запитання: «В історії Європі ніколи не було таких величезних проєвропейських демонстрацій. Українські люди стоять на європейських цінностях більше, ніж хто-небудь в будь-якій європейській країні. За те їх уряд карає, мучить, вбиває і калічить. А що робить Європа?».

Пропонуємо обговорити це, та інші актуальні для медійників питання у неформальній обстановці «за чашкою кави». До нашої розмови обіцяв приєднатися професор, доктор політичних наук, знаний фахівець з проблем європейської інтеграції, Анатолій Круглашов.

1 коментар

Святослав Вишинський
Коментар російського філософа і політичного аналітика Гейдара Джемаля від 2 грудня 2013 р.:


ЕС и Украина | Київ | ВКадрі — відео каталог
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте