18 листопада – засідання Чернівецького професійного медіа-клубу на тему: «Як не стати персонажем «плівок Довганича» і його ляльководів»?

У понеділок, 18 листопада, о 18.30 в «Literatur Café» Чернівецький професійний медіа-клуб запрошує колег поспілкуватися на тему: «Як не стати персонажем «плівок Довганича» і його ляльководів»?
Вибір теми мотивований останніми резонансним подіями у місцевому медіа-просторі. Як відомо, керівник обласного комунального підприємства «Буковинська книга», використовуючи пристрої прихованого запису інформації, зафіксував факт проплати ним замовних матеріалів у двох місцевих ЗМІ та оприлюднив записи.
Зважаючи на те, що окрім моральної частини питання, журналістську спільноту турбує також законність подібних дій, до участі у медіа-клубі запрошений фахівець УСБУ, та медіа-юрист, виконавчий директор ІПЦ “Наше Право” Оксана Ващук, які зможуть надати компетентні роз’яснення про передбачену законодавством відповідальність (зокрема, і для працівників ЗМІ) за використання пристроїв прихованого запису інформації.
Також існує думка, що подібні дії керівника обласного комунального підприємства були б не можливими без підтримки одного з чиновників вищого рангу.
Пропонуємо обговорити ці, та інші актуальні для медійників питання «за чашкою кави».

6 коментарів

Олексій Пономаренко
Цікаво звучить анонс, чітко читається поміж строк: як журналістам не боятись бути продажними, як брати і не запалитись, як потім притягнути до відповідальності тих хто вас викриває, і до речі Довганич ще й може перед законом відповісти за використання пристроїв прихованого запису, і «вабщє ва всьом вінавати камунякі»)))
Постараюсь заскочити в гості, послухати.
Ігор Гамаль
«Як не стати персонажем «плівок Довганича» і його ляльководів»?

Не брати хабарі за замовні матеріали. Ваш Капітан Очевидність.

Ігор Михайлюк
Перепрошую, а як на Вашу думку «хабар» пов«язаний із журналістикою? У засобах масової інформації ВСІ матеріали замовні! Просто якісь матеріали замовляє аудиторія (читачі, напр. щоденні новини), інші влада, ще інші — різні приватні особи. Попит і пропозиція нерозривно пов»язані. Хабарництво має зовсім іншу, не ринкову природу, а скоріше державну. Кобевко і Зарайський що, керівнивки державних компаній?
Віктор Довганич
А журналістську спільноту не турбують дії колег журналістів?
Ігор Воронич
Вітаю!
Назва засідання «Як не стати...» звучить цікаво. Щось нагадує назви тренінгів «Як ....». Я б замінив назву на «Чому з'являються „персонажі плівок Довганича“ і....?».
Але боюся, що професійна спільнота проігнорує цей захід. :-(
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте