17 грудня відбудеться засідання Чернівецького професійного медіа-клубу

Вже традиційно медійники збираються щопонеділка о 18.30 у кав’ярні «Literatur Cafe» Культурно-мистецького центру «Українська книга» (за адресою Центральна площа, 10, 2 поверх). Цього разу до обговорення пропонується тема: «Фейкові» новини. Зло — чи «санітари інформпростору»?»



Завдяки інтернет-журналістиці новини стають більш оперативними та менш достовірними. Ледве не щодня через сторінки інтернет-видань проходять неточні або зовсім неправдиві повідомлення. Слово «фейк» перекладається як підробка. Фейкові новини – це тест на якість видання та профпридатність його журналістів. Більшість ЗМІ не вдається його пройти.

Як подадуть новину в гонитві за сенсаційністю? Чи перевірять інформацію в інших джерелах? Чи отримають коментар протилежної сторони? Ці та інші питання пропонуємо обговорити під час засідання Чернівецького професійного медіа-клубу на тему: «Фейкові» новини. Зло — чи «санітари інформпростору»?»

Довідка:
Чернівецький професійний медіа-клуб — неформальна спільнота, яка об'єднує професіоналів трьох основних складових медіа-сфери:
— засобів масової інформації (журналістів, репортерів, аналітиків, редакторів, менеджерів);
— комунікаційних підрозділів державних, комунальних, приватних, громадсько-політичних структур та окремих осіб (прес-секретарів, піарників, політтехнологів, маркетологів, SMM-фахівців, керівників інформаційних структур тощо);
— громадського сектору (блоґерів, представників медіа-профспілок та інших спеціалізованих громадських організацій).
Всі три категорії учасників медіа-клубу будуть рівноправно представлені у його керівному органі. На організаційному етапі функції координатора Чернівецького професійного медіа-клубу виконує Ганна Глібка, головний редактор незалежного інтернет-ресурсу Місто <<Ч>>.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте